Everts staat opnieuw in voor gladheidbestrijding in Oost-Limburg!

Everts bv werkt al enkele winters mee aan veilige wegen in het district 718 (Oost Limburg). Maar afgelopen jaar hebben we ingeschreven op het bestek om de gladheidsbestrijding mee te organiseren, coördineren en uit te voeren in de regio Maaseik. Het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) heeft ondertussen dit dossier aan ons toegewezen.

Onze strategische ligging, vlak bij het depot van het district, onze inbreng van de afgelopen jaren in de gladheidsbestrijding en het feit dat we de coördinatie van alle interventies kunnen opnemen speelden een belangrijke rol in deze gunning.

Ons team zal voor de periode van oktober tot en met april dagelijks beschikbaar zijn om, na oproep door het AWV, in te staan voor zowel preventieve als curatieve gladheidbestrijding.
Hiervoor zullen we maar liefst 11 vrachtwagens inzetten waardoor we samen met onze partners zorgen voor een volledige dekking van de gewestwegen in het district.

Als coördinator van de laadplaats, staan we in voor de planning, organisatie, van alle routes/vrachtwagens, het laden met zout en de operationele opvolging. Om dit waar te maken, werken we met eigen personeel en B2B partners samen die, met hun eigen voertuig, met ons instaan om de routes af te dekken.

De winter 2022-2023 komt eraan dus we zijn in volle voorbereiding! De kick-off met AWV hebben we vorige week gehad en nu zorgen we voor de concrete werkprocedures, de invulling van alle routes met vrachtwagens en chauffeurs die het zalig vinden om hieraan mee te werken.

Begin oktober is de voertuiginspectie voorzien en worden de strooiers en sneeuwploegen afgesteld op de vrachtwagens zodat iedereen klaar is voor de interventies als dat nodig is.

We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat we gekregen hebben van AWV en we zullen er dan ook alles aan doen om deze opdracht tot een goed einde te brengen!